Sahurda Neler Yenmeli? Sahurda Ne Yesem?

Sahurda neler yenmeli? Sahurda ne yesem sayfamızda, özellikle kadınlar için çok zor olan sahur vaktinde yenmesi gereken şeylerden bahsedeceğiz.

Uykulu bir şekilde kalkıp gecenin o saatinde yemek yemek zor gelebilir insanlara ama tüm gün o geceki yediğimiz ile duracağımız için orada yediklerimiz hem sağlık açısından iyi olmalı hemde tok tutabilmeli bizleri.

Sahur yapmadan tutulan oruç sizi güçsüz ve ertesi gün için halsiz bırakabilir. Bu yüzden yediğimiz içtiğimiz şeyler önemlidir. Yaz aylarında olmamız özellikle dikkat etmemizi gerektirir.

SAHURDA NE YENMELİ, NE YENİR?

Sahurda Ne Yenmeli, Ne Yenir?

Uzmanlar sahurda yenmesi gereken şeylerin listesini sunarken daha çok kahvaltıda tükettiğimiz besinleri sayarlar. Çünkü gecenin o saatinde ağır yiyecekler sağlığımız için zararlı olabilir.

Sahurda ne yemeli bakacak olursak: Zeytin mutlaka olmalı, peynir, süt, yumurta (hem tok tutar hemde protein açısından zengindir), domates, salatalık, yeşillik, tam tahıllı ekmekten oluşan sağlıklı bir kahvaltı oldukça sağlıklı bir seçenek olacaktır. Veya çorba, etli sebze yemeği, yoğurt ve tam tahıllı ekmekten oluşan bir menü de kullanabilirsiniz. Bu örnekler çoğaltılabilir. Miktarlar kişiye göre değişim göstermektedir.

AÇLIK HİSSİNİ NE GİDERİR?

Posa, kişide uzun süre tokluk hissi sağlar. Bu yüzden ramazan ayında günlük posa ihtiyacının karşılanması açlık hissini dengelemek adına çok önemlidir. Posa alımını arttırmak için, ekmeğinizi tam tahıllı, çavdar, yulaflı veya kepekli tercih edin.

Uzun süre aç kalma düşüncesi kişilerde çoğu zaman iştahı ve doyma eşiğini artırmaktadır. Bunun sonucunda; oruç tutan kişi normalden çok daha fazla miktarlarda ve daha hızlı yemek yer. Bu noktaya dikkat edilmeli, öğünler yavaş yenmelidir. Sağlıklı bir sindirim sistemi için besinler iyi çiğnenmelidir.

SAHURDA VE İFTARDA HANGİ İÇECEKLER TÜKETİLMELİ?

Ramazan ayının bu sene yılın en sıcak aylarına denk gelmesi ile birlikte su tüketimine daha fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Artan sıcaklıklar ile birlikte terleme de artıyor ve vücut fazlasıyla sıvı kaybediyor. Kaybedilen sıvıları yeterli su tüketimini sağlayarak yerine koymak sağlığımız açısından oldukça önemli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir