Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır, Bebek banyosunun hazırlanması

Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır, Bebek banyosunun hazırlanması

Sevgili okurlar bebeğinize banyo yaptırırken dikkat etmeniz gereken konuları sizinle paylaştık..
1)Asla bebeğinizi banyoda yalnız bırakmayın. Bu, son derece önemlidir. Gereksiz endişe yapmayın yalnız dikkatinizin bebeğinizde olduğundan da emin olun. Kapı çalsa yahut telefona bakmanız gerekse bile banyodan ayrılmayın. Eğer banyodan çıkmanız gerekiyorsa kalın bir havlu alın bebeğinizi havluya sarın ve beraberinizde götürün ama yalnız bırakmayın.

2)Bebek banyo suyu sıcaklığı 36 °C ile 38 °C arasında olmalıdır. Bebekler yetişkinlere göre daha serin sular tercih eder, bu yüzden suyun sıcaklığının bebeğiniz için uygun olup olmadığını termometre ile kontrol etmeniz en iyisidir. Eğer otomatik bir su ısıtıcısı kullanıyorsanız, sıcaklık ayarını iki kez kontrol edin. Bebek için en yüksek banyo suyu sıcaklığı 45 °C ‘ı aşmamalıdır. Eğer banyo suyunu sıcak suya soğuk su ilave ederek kendiniz oluşturuyorsanız, suyun uygun sıcaklıkta olduğundan emin olun.

3)Küvetteki su derinliği 10 cm den fazla olmasın. Küvetteki su miktarı size çok az görünse de, bebeğinize banyo ettirmek için oldukça yeterlidir. Unutmayın ki çok fazla su bebeğiniz için tehlikeli olabilir, bu yüzden risk almayın.

4)Banyonun çok kaygan bir yer olduğunu aklınızda bulundurun ve bebeğinizin kayıp düşmemesi için önleminizi önceden alın. Küvetin içine bir paspas yerleştirmek bebeğinizin kaymasını engelleyecektir. Ayrıca bu sayede bebeğinizi sürekli elinizde tutmanız gerekmez.

5)İhtiyacınız olacak her şeyi önceden hazırlayın;
iki adet kuru ve ılık havlu,
Yumuşak bir sünger,
Bebek sabunu,
Temiz kıyafetler.

6)Metal küvet süzgeçleri konusunda dikkatli olun. Özel bir yüzeyle kaplamak iyi olacaktır. Bu özel kaplamayı herhangi bir çocuk mağazasında bulabilirsiniz.

7)Çok fazla sabun ve şampuan kullanmayın. Bebekler için üretilmiş sabun ve şampuanlar kullanmanız önemlidir. Ayrıca, asla bebeğinizin yüzünü sabunla yıkamayın, yalnızca ılık suyla yıkamanız yeterlidir.

8)Bebeğinizin musluğa erişemediğinden emin olun. Musluğu açmanın bebeğiniz için yeterince zor olduğunu düşünebilirsiniz ama bazen işler farklı yürür ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

9)Bebeğinize bir eş, akraba ya da arkadaşınızla banyo ettirmek her zaman daha iyidir. Banyo süreci daha çabuk ve daha güvenli bir şekilde tamamlanır.

10)Bebeğinize çok sık banyo ettirmenize gerek olmadığını aklınızda bulundurun. Yeni doğmuş bir bebek yaklaşık üç günde bir banyo ettirilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir