Siyah Noktaların Giderilmesi İçin Neler Yapılabilir?

Siyah noktaların giderilmesi için neler yapılabilir sayfamızda, basit şekilde yapabileceğiniz maskeleri sizlere anlatacağız. Bu maskeler cildinizdeki siyah noktaları giderecek ve sizi mutlu edecek.

1. Limon Maskesi

1/2 limon
1 yemek kaşığı bal

Limonun suyunu sıkın ve üzerine bal ekleyin. Onları birlikte karıştırın. Bunu yüzünüzün her yerine uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla yıkayın ve ardından yüzünüze soğuk su püskürtün. Bir havlu kullanarak cildinizi nazikçe kurulayın ve ardından nemlendirin. Bunu her gün bir kez tekrarlayın.

Limonda bulunan sitrik asit ağartıcı özelliği ile koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur. Limon ayrıca gözeneklerin açılmasına ve küçülmesine yardımcı olur. Bu maskedeki bal, yumuşatıcı olduğu için cildin nemli kalmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda iyileştirici özelliklere sahiptir.

2. Sandal Ağacı Maskesi

1-2 yemek kaşığı sandal ağacı tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı gliserin
Gül suyu

Sandal ağacı tozu, limon suyu ve gliserinden ince bir hamur yapın. Macunun kıvamını ayarlamak için gül suyu ekleyin. Macunu yüzünüzün her yerine ve özellikle koyu lekelere uygulayın. Birkaç dakika bekletin. Kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın ve ardından cildi nemlendirin. Bu yüz paketini haftada 2-3 kez kullanın. Kuru cildiniz varsa, bunu haftada iki defadan fazla tekrarlamayın.

Sandal ağacı, cilt bakımı özellikleriyle bilinir. Dolaşımı artırarak koyu lekeleri ve kusurları azaltır. Bu aynı zamanda cilde güzel bir ışıltı verir. Gliserin cildi nemlendirirken gül suyu sandal ağacı tozunun cildi güzelleştirmesine yardımcı olur.

3. Soğan ve Sarımsak Maskesi

Soğan dilimi
1 diş sarımsak

Soğanı ve sarımsağı birlikte öğütün. Macunu koyu lekelerinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından koku geçene kadar durulayın ve nemlendirici uygulayın. Bunu her gün bir kez yapın.

Siyah noktaları gidermek için mutlaka bu macunu denemelisiniz. Sarımsak kan dolaşımını iyileştirir ve soğan cildinizdeki yara ve izleri gidermede harikalar yaratır.

4. Süt ve Bal Maskesi

1 çorba kaşığı süt
1 yemek kaşığı bal

Malzemeleri karıştırın ve koyu lekelere uygulayın. Bunu yüzünüzün her yerine de uygulayabilirsiniz. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Bunu duş almadan önce veya yatmadan önce günde bir kez uygulayın.

Sütün cilde aydınlatıcı etkisi vardır, bal ise nemlendirici özellikleriyle bilinir. Bu yüz maskesini düzenli olarak kullanırsanız, sadece siyah noktaları gidermekle kalmayacak, aynı zamanda daha net, parlak ve daha genç görünen bir cilde sahip olacaksınız. Güzelliğinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak!

5. Aloe Vera Maskesi

Taze aloe vera jeli
Birkaç damla gül suyu

Bir yapraktan taze aloe jeli çıkarın. Ayrı bir kapta tüm yüzünüzü kaplayacak kadar alın ve buna gül suyunu ekleyin. İyice karıştırın. Bunu yüzün her yerine uygulayın ve yaklaşık 15 dakika kurumasını bekleyin. Yıkamadan önce 2-3 dakika masaj yapın ve ardından yıkayın.

6. Patates Maskesi

1/2 patates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı süt tozu (isteğe bağlı)

Patatesleri soyup rendeleyin. Limon suyunu ve süt tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Bunu yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Paketi suyla yıkayın. Cildi kurulayın ve nemlendirici kullanın. Bunu her gün tekrarlayın.

Doğal cilt ağartma maddesi olan patates, koyu lekeleri açar ve ten renginizi aydınlatır. Limon suyu, aydınlatma sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

7. Papaya Maskesi

1/4 su bardağı olgun papaya
2 yemek kaşığı yeşil çay suyu

Papaya hamurunu ezin ve yeşil çayla karıştırın. Bunu etkilenen cilde uygulayın ve 20-30 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın. Daha iyi sonuçlar için maskeyi uygulamadan önce yüzünüze buhar uygulayın. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Papayada bulunan enzimler cildi pul pul dökerek daha parlak hale getirir. Koyu lekelerde kullanıldığında, bu yüz maskesi ile büyük ölçüde aydınlatılır. Yeşil çay, koyu leke oluşumunun altında yatan neden olabilecek ciltteki oksidatif stresin bir kısmını gidermeye yardımcı olur. Bu, koyu lekelerin daha fazla oluşmasını önler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir