Dudak Makyajı Nasıl Yapılır

Dudak Makyajı Nasıl Yapılır

Güzel dudak makyajı nasıl yapılmalı öğrenmek isteyenler için tamda yerinde olduğunuzu belirtmek isterim arkadaşlar. Gün boyu dudaklarınızı koruyacak ve sizleri diğer bayanlar arasından dudak farkı ile öne geçirecek(gülüyorum…) olan dudak makyajının incelikleri bu yazımızda arkadaşlar.

dudak-makyaji-nasil-yapilirDudak Makyajı Nelerdir Buyurun Öğrenelim:

Dudakların Parlak Olması İçin Ne Yapmalı ?
Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da soğuğundan korunmuş olacak.

Rujun Kalıcı Olması İçin Ne Yapılmalı ?
Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2.katı uygulayın.

– Özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalisiniz.

– Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın naturelliğinden hiç birşey eksiltmez.

– Önemli olan rengini doğru seçmek, süreceğiniz rujdan biraz daha koyu bir dudak kalemi kullanmalısınız.

– Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın.

– Keskin ve koyu renkte çekilmesi dudaklarızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının.

– Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar. www.nazlim.net

– Makyaj uzmanları genelde rujun fırça ile sürülmesini tavsiye eder ama bunu özellikle günlük makyajınızda yapmasanız da olur.

İlgili Makaleler

– Ruju sürerken dudak kalemininde hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı biririne yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur.

– Rujun fazlasını da bir parça mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler. Sürdüğünüz rujun kalıcı olmasını istiyorsanız pek kolay çıkmayan ever-lasting rujlardan kullanabilir yada dudaklarınızın kuruma problemi yoksa rujdan önce biraz pudra sürebilirsiniz.

Dudak şekillerine göre dudak makyajı nasıl yapılmalı bakalım

Buğday ten
Sıcak alt tonları olan renkler: Kahve bazlı mor, açık kahve. Şarap rengi de muhteşem bir ışıltı verebilir.

Koyu ten
Derin, parlak olmayan kırmızılar yani mavi veya mor alt tonlar içeren renkler. Çikolata veya erik renkli rujlar da harika durur.

Çok açık ten
Şeffaf renkler, bej tonları, kıpkırmızı, hafif mercan renkleri, pembe rujlar.

Açık ten
Sıcak şeftali ve pembe renkler içeren tonlar. Çarpıcı renkler gerektiren durumlarda mavi bazlı rujlar, vişne tonları, kahverengine kaçan tonlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir