Yağlı ciltler için cilt bakımı nasıl yapılır

Yağlı ciltler için cilt bakımı nasıl yapılır Yağlı cilt temizliği ve bakım önerileri

Arkadaşlar yağlı cilt temizliği hakkında bilmeniz gereken herşey bu yazımızda sizlerle. Yağlı cilt temizliği hakkında bilmeniz gerekenler sizin anlayacağınız şekilde bu yazımızda olmuştur.

Yağlı ciltler için cilt bakımı nasıl yapılır?
Yağlı cilt oluşma sebebi bir çok nedenin meydana gelmesi ile ortaya çıkıyor ve bu durum herkes için farklı nedenler doğuruyor. Peki bu nasıl yapılmalı çözüm nedir işte yağlı cilt temizliği nasıl yapılmalı ayrıntılar…
Bazı insanların genetik olarak yağlı cilde daha eğilimli olduğu bilinen bir gerçek.

Bunun yanı sıra hamile kadınlar, menopoza girenler ya da doğum kontrol hapı kullananlar özellikle yağlı cilt için şüpheliler listesinde yer alıyor.

Yağlı ciltlerin temizlği için 10 önemli öneri sizlerle

1. Topikal (bölgesel) kremlere yönelin: Bir dizi topik krem, ciltteki yağı azaltmak için formüle ediliyor. Retinoid (yenileyici) kremler, A vitamini içeren krem ve sülfür kremleri aşırı yağlı cilde sahip insanlar için reçetesiz satın alınabilecek seçeneklerden birkaçı.

2. Makul ölçüde peeling uygulayın: Yulaf unu içeren peeling suları, özellikle yatıştırıcı etkiye sahiptir, aşırı yağı temizleyip cildin daha iyi dengelenmesini sağlıyor. Haftada en fazla bir kez uygulanabilir.

3. Gereksiz ve sert tedavilerden kaçının: Birçok insan, yüz bakımı ve microdermabrasion tekniği (Ağaç kabuğu soyar gibi cildi nazikçe yeniden düzeltiyor) gibi tedaviler aracılığıyla cilt bozukluklarından kurtulmak için günlük spalara akın ediyor. Ancak bunlar cildin sadece üst tabakasını temizliyor.

4. Kil kullanın: Sık yapılan maskelerin yararlı olduğu efsanesine inanmayın. Ciltteki fazla yağdan, kir ve ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için haftada sadece bir kez maske uygulayın. Kil maskeleri, kimyasal içeren ürünlerden daha hafiftir. Çünkü daha fazla doğal özelliğe sahiptir. Cildi temizlemesinin yanında, özellikle yağlı ciltlerde görülen geniş gözeneklerin küçülmesine yardımcı oluyor.

5. Uygun miktarda nemlendirici kullanın: Yağlı ve karma cilt tipleri için yağsız, balmumsuz ve lipidsiz nemlendiriciler tavsiye ediliyor. Dimethicone (cilde yumuşatan bir ürün) ya da gliserin içeren nemlendiriciler, yoğun losyonlardan daha iyi sonuç veriyor.

6. Yüz toniklerini ihmal etmeyin: Toniğin amacı, cildin pH derecesini azaltmak ve ciltteki kiri ve yağı yok etmektir. İnsanların büyük çoğunluğu, toniklerin cildi çok fazla kuruttuğunu belirterek, sadece haftada bir kez kullanıyor.

7. Ilık su kullanın: Su cildi çok fazla kurutur. Haşlanmış suyla yüzünüzü yıkamak istemeyeceğiniz gibi, soğuk su da yağı ve kiri cildinizden çok iyi çıkarmaz. Bu nedenle suyun uygun bir sıcaklığa gelmesini bekleyin. Sert bir şekilde cildi ovalamak, sürtmek negatif etki yapar. Cildin gerekli yağlarını soyar, yanma ve kabartılara neden olur. Dermatologlar, cildin günde en fazla 2 ya da 3 kez yıkanmasını öneriyor.

8. Dükkân dükkân dolaşın: Uzmanlar, ılımlı bir temizleyici ve cildinize uygun nemlendirici almanızı öneriyor. Belki bunu bulmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. İndirimli cilt temizleme ürünlerinin bazıları, gerçekte daha pahalı markalı ürünler kadar etkili olabiliyor. Çünkü içerdikleri maddeler birbirine benziyor. Dermatologlar, yağlı cilde sahip insanlar için yağsız temizleme ürünlerini tavsiye ediyor.

9. Cildinizi içten temizleyin: Uzmanlar, hangi yiyeceklerin suçlu olduğunu bilmeseler de, cildiniz üzerinde pozitif etki yapacak birçok beslenme çeşidini biliyor. Limon ve kivi gibi 2 süper yiyecek, cildinizi daha temiz yapar. Çünkü, yağlı cildin muhtemel nedeni B5 ve B2 vitamini eksikliğidir. Bunun yanında, bu vitaminler bakımından zengin olan kabuklu yemiş, tam tahıllar ve fasulyeden daha fazla yemeye çalışın.

10. Cilt tipinizi doğru belirleyin: Etkili cilt temizleme rejimi uygulamak için, cilt tipinin doğru belirlemesi için bir dermatoloğa gidin. İmkanlarınız müsait değilse, cildinizin değerlendirmesini kendiniz yapabilirsiniz. Ya da eczanelerde bazı günlerde kurulan ücretsiz cilt analizi günlerini kaçırmayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir