Sonbahar Makyaj Renkleri

Bu sayfada

2022 Sonbahar Makyaj Trendleri

Havalar soğumaya başlaması ve sonbaharın soğukluğunu yavaş yavaş hissetmeye başladığımız bu günlerde 2022 sonbahar makyaj modası nasıl değişiklikler göstermiş inceleyelim.

Sonbahar makyajı2022 Sonbahar Makyaj Renkleri

Turuncu, somon, şeftali, pembe ve narçiçeği tonlarını; ruj ve allıklarda sıklıkla göreceğiz. Gözlerde ışıltılı kahverengiler, mürdümler ve koyu maviler var. Ten makyajının sevilen renklerinden bronz; sonbaharı aydınlatıyor ve yüzümüze ışıltı veriyor.

Sonbaharda Göz Makyajı

Romantik sonbahara, hem romantik hem çekici görünen dumanlı göz makyajı eşlik ediyor. Yalnız, bu sezon sadece gri ve siyah değil; metalik tonlarla karıştırılmış mürdüm ve kahverengilerden oluşan dumanlı göz makyajını tercih edeceğiz. Göz renginizin ne olursa olsun uyum sağlayacak bu renkler, bakışlarınızla büyülemenizi sağlayacak!

Göz makyajında dikkat çeken diğer trend ise kalın eyeliner kullanımı! Gözleri belirginleştiren eyeliner; kahverengi ve siyah renkleriyle ön plana çıkıyor. Eyeliner çizgisinin üstünden ise kalın kaşlar geçiyor! Evet, bu sezonda da yay gibi www.nazlim.net kaşlar yerine ilk bakışta göze çarpan kalın kaşlar var… Kaşlarınızı belirginleştirmek için, kaşlarınızla aynı tonlarda kaş kalemi ya da krem far kullanabilirsiniz.

Sonbaharda Ten Makyajı

Mat ve doğala yakın görünen ten makyajı; 2022 sonbahar sezonunun kilit trendi! Cilt türünüz ne olursa olsun, mat görünümü yakalamak ve makyajınızın gün boyunca kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka pudra kullanmalısınız. Ten makyajında biraz ışıltı olsun istiyorsanız; elmacık kemiklerinizin üzerine az miktarda bronz pudra sürebilirsiniz.

Sonbaharda Dudak Makyajı

İşte, sonbaharın en heyecan verici makyaj trendi: kırmızı ruj! Dişiliğin simgesi kırmızı ruj, yeni sezonda kadınların kalbini çalacak; erkeklerinse kalbini yerinden oynatacak! Şimdiye www.nazlim.net kadar hiç denemediyseniz; bu sezon tam zamanı! Pudra sürdüğünüz dudaklarınızın üzerinde kırmızı rujla geçin ve aynaya bakıp güzelliğinizle gurur duyun! Eğer kırmızı ruj sizin için iddialıysa; nude ve kiremit tonlarını tercih edebilirsiniz çünkü sonbahar dudak makyajının başrol oyuncuları arasında onlar da var!

2022 Sonbahar Makyajı Nasıl Yapılır?

Sonbahar makyajı nasıl yapılır?

Yüzde doğal etki yaratan çıplak makyaj ve dumanlı gözler, yeni bir trendin de habercisi. Gözlerde ve dudaklarda ışıldayan canlı renkler aynı zamanda ruh halini de olumlu etkiliyor. Mükemmel bir cilt ve bazı ve doğru uygulama teknikleriyle her trend rengi tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz.

1. Cilt tonunu dengeleyen baz ürünün üzerine cildinize uygun bir sıvı fondöten uygulayın ve transparan bir pudrayla sabitleyin. Yoğun kapatıcı özelliği olan bir fondöten hem ince çizgilerin hem de lekelerin büyük ölçüde görünmesini engeller.

2. Bu makyaj tarzında allıktan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. Gözlerdeki ve dudaktaki rengin belirgin oluşu yeterli. Ama isterseniz yanaklarda taze bir etki için şeftali ya da gül tonlarına başvurabilirsiniz.

3. Gözlerde uzmanlar kesinlikle tek bir renk ailesinde kalınmasını öneriyor. Gözlerinizi güçlü bir turkuazla renklendirdiyseniz, göz kalemini de mavi tonlarından seçin.

4. Şeker renkleri de kendi içlerinde uyumlu olduğu sürece güzel duruyor. Genel kural: Koyu tonları göz kapağının alt kısmında uygularken, kaş diplerine kadar uzanan görünen alanda açık tonlara başvurmak.

5. İster ince, ister kalın dudaklara sahip olsun herkes istediği renk ruju kullanmakta özgür. Rengin en belirgin şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için yapılması gereken ilk şey, dudaklara uygulama öncesi fondöten sürmek. Ardından dudak rengine en yakın bir kalemle dudak çevresini belirginleştirin.

6. Son olarak da rujunuzu bir dudak fırçası yardımıyla uygulayın. Renk seçiminde uzmanlar cilt tonunun önemini vurguluyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir