Detoks Nasıl Yapılır
Detoks Nasıl Yapılır
Çok duydunuz ismini ama nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz değil mi arkadaşlar. İşte bu yazımızda detoks tarifi ve detoks uygulaması nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalışacağız.
Vucudun belirli aralıklarla detoks dediğimiz yani temizlenmeye ihtiyacı vardır ve detoks’un anlamını başka bir yazımızda sizlerle paylaşacağız. Şimdi konumuza dönelim.
Herkesin belirli aralıklarla vücudunu dinlendirmeye ve vücudunu temizlemeye ihtiyacı vardır. Aslında vücudumuz kendini sürekli -özellikle gece saatlerinde- temizlemeye programlamıştır. Kanın iki temel görevi vardır: Sindirime yardımcı olmak ve vücudumuzu toksinlerden arındırmak.
Biz bilinçsiz beslendiğimiz için bu mükemmel sistemi bozuyoruz. Kanı sürekli sindirim için kullanıyoruz. Detoks yaparken sindirimi hafif gıdalar yiyebilir veya çiğneme sistemini tamamen durdurup sadece sıvı tüketebilirsiniz. (Taze sebze meyve suları, bol su, bitki çayı yani alkali ağırlıklı sıvılar)
Detoks programının esası su içmek, çiğnememek, masaj, yoga-meditasyon, stresten uzak durmaktır. Masaj vücutta biriken toksinleri süpürmek, harekete geçirmek için birebirdir. İçilen bol sıvı ile bu süpürülen toksinler vücuttan atılır. Yoga, meditasyon yaparak detoks programınıza yardımcı olmak gerekir. Olumsuz düşüncelerden arınmak, toksin üretmemek ve ruhsal detoks yapabilmek için faydalıdır.
Detoks sırasında yatar pozisyonda ve sakin olmak gereklidir. Ağır spor önerilmez, kısa düşük tempolu yürüyüşler veya kısa mesafe yüzmek programa uyumunu kolaylaştırır.
Neden sulu temizleme?
Detoks’un gerçekleşmesi için birinci koşul bedenin yeteri kadar su almış olmasıdır. Temizlenmek içinde çok su içmemiz gerekir. Vücuttaki toksinlerin neredeyse tamamı asit formunu alır ve dolayısıyla kanın ve diğer vücut sıvılarının normal alkalik dengesini sağlamak için bunların nötrleşmesi ve vücuttan atılması gerekir. Vücudun nötrleşmesi de SU ile olur.
Atıkların vücutta birikmesini engellemenin hiçbir yolu yoktur. Ama onlardan kurtulmanın birkaç yolu vardır ve bunlardan en önemlisi bol su içmektir.
Vücudumuzun % 80 ‘i sudan oluşur. Eğer biz bu su seviyesini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmeyi başarırsak iç ve dış güzelliğimizi sağlamış oluruz.
Detoks yapılmasının faydası nedir?
Detoks, kanser de dahil pek çok çaresiz hastalığın da çaresidir. Kanseri tedavi etmenin ve önlemenin en iyi yolu kanı ve dokuları alkali yaparak ve oksijenle besleyerek kanser hücrelerinin gelişebileceği şartları yok etmektir.
Dış kaynaklardan alınan toksinler (beslenme, çevresel faktörler) vücutta birikir ve iltihaplanır. Bu da doku ve kan kirliliği yoluyla kanserin var olmak için ihtiyaç duyduğu asidoz ve hipoksi ortamını yaratır.
Kanser hayati organlara geri dönülemez zararlar vermeden önce fark edilirse, kemoterapi, radyasyon, veya ameliyatlar gibi müdahalelere gerek kalmadan tedavi edilebilir. Oruç tutma, kolon yıkama, detoks beslenme tedavisi, çiğ sebze-meyve suyu, bitkisel ve besleyici destekler, kanı ve dokuları alkalik yapma ve oksijenle besleme ve diğer bütün detoks metotları ile iyileştirilebilir.
Detoks nasıl kilo verdirir?
Detoks sırasında vücuttaki ödem ve şişkinlikler çözülür. Yapılan tüm çabalara rağmen kilitlenmiş bir kilo durumu mevcut ise o noktada bir kırılma olduğundan 7-10 günde ortalama 3-5 kilo kaybı görülür.
Detoks yapmadan önce mutlaka bir beslenme ve detoks uzmanına danışmak gerekir. Uzmanın bedenimize ve yaşam şeklimize uygun belirlediği programı uyarak, doğru şekilde detoks yapmak en iyi sonuçları almamızı sağlar.