İl İl Plaka Kodları

Türkiye'deki illere göre plaka kodları yayınlayacağımız bu sayfamızda hangi numara nerenin plakası öğrenmiş olacaksınız. İşte plakalar listesi haberimiz.

İl il plaka kodları yayınlayacağımız bu sayfada hangi ilin plakası kaç öğrenmiş olacaksınız. Türkiye’de bulunan 81 ilin hepsinin plaka numarası değişiktir ve birbirinden farklıdır.

Dünyada en fazla ili olan ülkeler arasında bulunan ülkemiz her şehrinin ayrı güzelliğiyle de ünlüdür. Bu güzel ülkemizde yollarda olan taşıtları birbirinden ayırmak için plakalar kullanılmaktadır. Bir taşıtın kimlik numarası gibi olan plaka da aracı tanıtmasının yanı sıra hangi şehirle ilişki olduğunu da belirtir.

İşte ülkemizdeki illerin araçlarda olan plaka kodlarının listesi burada yayınlanmıştır. Askerliğini yapmış olan bilirler şafak sayarken illerin plaka numaralarına göre sayarlar ve askerliğini yapanlar şehirlerimizin plaka numarasını akıllarından bilirler.

Plaka Kodları

Plaka Kodları

Plaka kodları harf ve rakamlarına göre sıralanmış olup, devlet mercilerince verilirken de harf sırası dikkate alınarak dağıtılmıştır. İşte bizde bu sıralamayı göz önüne alarak aynı şekilde sizlere sunduk.

01 Adana (Soru: 01 Nerenin Plakası – Cevap: Adana)
02 Adıyaman (Soru: 02 Nerenin Plakası – Cevap: Adıyaman)
03 Afyonkarahisar (Soru: 03 Nerenin Plakası – Cevap: Afyonkarahisar)
04 Ağrı (Soru: 04 Nerenin Plakası – Cevap: Ağrı)
05 Amasya (Soru: 05 Nerenin Plaka Kodu – Cevap: Amasya)
06 Ankara (Soru: 06 Nerenin Plaka Kodu – Cevap: Ankara)
07 Antalya (Soru: 07 Nerenin Plaka Kodu – Cevap: Antalya)
08 Artvin (Soru: 08 Nerenin Plaka Kodu – Cevap: Artvin)
09 Aydın (Soru: 09 Aydın Plaka Kodu – Cevap: Aydın)
10 Balıkesir (Soru: 10 Nerenin Plakası Kodu – Cevap: Balıkesir)
11 Bilecik (Soru: 11 Nerenin Plakası – Cevap: Bilecik)
12 Bingöl (Soru: 12 Nerenin Plakası – Cevap: Bingöl)
13 Bitlis (Soru: 13 Nerenin Plakası – Cevap: Bitlis)
14 Bolu (Soru: 14 Nerenin Plakası – Cevap: Bolu)
15 Burdur (Soru: 15 Nerenin Plakası – Cevap: Burdur)
16 Bursa (Soru: 16 Nerenin Plakası – Cevap: Bursa)
17 Çanakkale (Soru: 17 Nerenin Plakası – Cevap: Çanakkale)
18 Çankırı (Soru: 18 Nerenin Plakası – Cevap: Çankırı)
19 Çorum (Soru: 19 Nerenin Plakası – Cevap: Çorum)
20 Denizli (Soru: 20 Nerenin Plakası – Cevap: Denizli)
21 Diyarbakır (Soru: 21 Nerenin Plakası – Cevap: Diyarbakır)
22 Edirne (Soru: 22 Nerenin Plakası – Cevap: Edirne)
23 Elazığ (Soru: 23 Nerenin Plakası – Cevap: Elazığ)
24 Erzincan (Soru: 24 Nerenin Plakası – Cevap: Erzincan)
25 Erzurum (Soru: 25 Nerenin Plakası – Cevap: Erzurum)
26 Eskişehir (Soru: 26 Nerenin Plakası – Cevap: Eskişehir)
27 Gaziantep (Soru: 27 Nerenin Plakası – Cevap: Gaziantep)
28 Giresun (Soru: 28 Nerenin Plakası – Cevap: Giresun)
29 Gümüşhane (Soru: 29 Nerenin Plakası – Cevap: Gümüşhane)
30 Hakkari (Soru: 30 Nerenin Plakası – Cevap: Hakkari)
31 Hatay (Soru: 31 Nerenin Plakası – Cevap: Hatay)
32 Isparta (Soru: 32 Nerenin Plakası – Cevap: Isparta)
33 Mersin (Soru: 33 Nerenin Plakası – Cevap: Mersin)
34 İstanbul (Soru: 34 Nerenin Plakası – Cevap: İstanbul)
35 İzmir (Soru: 35 Nerenin Plakası – Cevap: İzmir)
36 Kars (Soru: 36 Nerenin Plakası – Cevap: Kars)
37 Kastamonu (Soru: 37 Nerenin Plakası – Cevap: Kastamonu)
38 Kayseri (Soru: 38 Nerenin Plakası – Cevap: Kayseri)
39 Kırklareli (Soru: 39 Nerenin Plakası – Cevap: Kırklareli)
40 Kırşehir (Soru: 40 Nerenin Plakası – Cevap: Kırşehir)
41 Kocaeli (Soru: 41 Nerenin Plakası – Cevap: Kocaeli)
42 Konya (Soru: 42 Nerenin Plakası – Cevap: Konya)
43 Kütahya (Soru: 43 Nerenin Plakası – Cevap: Kütahya)
44 Malatya (Soru: 44 Nerenin Plakası – Cevap: Malatya)
45 Manisa
46 Kahramanmaraş
47 Mardin
48 Muğla
49 Muş
50 Nevşehir
51 Niğde
52 Ordu
53 Rize
54 Sakarya
55 Samsun
56 Siirt
57 Sinop
58 Sivas
59 Tekirdağ
60 Tokat
61 Trabzon
62 Tunceli
63 Şanlıurfa
64 Uşak
65 Van
66 Yozgat
67 Zonguldak
68 Aksaray
69 Bayburt
70 Karaman
71 Kırıkkale
72 Batman
73 Şırnak
74 Bartın
75 Ardahan
76 Iğdır
77 Yalova
78 Karabük
79 Kilis
80 Osmaniye
81 Düzce

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı