Ur Nedir Belirtileri

Ur Nedir Ur Belirtileri

Ur hakkında bilgileri göreceğiniz bu sayfamızda ayrıca ur çeşitleri de yine bu sayfamızda olacaktır. İşte güzelce derlenmiş bir yazı ile ur nedir belirtileri :

urHücrelerin aşırı çoğalmasıyla dokularda oluşan ve büyüme eğilimi gösteren yumru. Bir neoplaziye ur (tümör) denmesinin nedeni, o neoplazinin geliştiği dokuda kendini bir şişkinlik ya da bir yumru olarak gösterebiliyor olmasından gelir.

Tümör, vücuttaki tüm doku ve organlarda meydana gelebilir. Tümörler benign (iyi huylu) ve malign (kötü huylu) olabilirler. Malign olan tümörlere kanser denir. Benign tümörler kanser değildirler. Kanserler ilerledikçe başka doku ve organlara yayılırlar; buna metastaz denir. Benign tümörler ise yayılmazlar, sadece oldukları yerde büyüyebilir.

Ayrıca tümörlerin histolojik(doku bilimi) olarak incelenmesi gerekir. Histolojik olarak incelenerek tümörlerin iyi huylu veya kötü huylu olduğuna karar verilir. Bir tümör metastaz yapıyor; yani bulunduğu bölgeden dolaşıma katılarak başka dokularda yeni tümör odakları oluşturuyorsa kötü huyludur. Kötü huylu tümörler de kendi içinde ikiye ayrılır. Epitelyal kökenli kötü huylu tümörlere karsinoma ya da kanser, mezenkimal kökenli kötü huylu tümörlere ise sarkoma denir.

Beyin Tümörünün Belirtileri, Beyin Tümörü Nasıl Hissedilir;
Tümör beyin içinde büyüme göstererek hücrelerin yapısının bozulmasına ve buna bağlı olarakta beyin bir takım sorunlara yol açar. Bu evrede beyindeki normal hücrelerin farklılaşım içerisinde büyümeye başlaması sonucunda kötü huylu ve iyi huylu olarak kitleleşen yapılar beyin tümörleri olarak nitelendirilirler. Bu sonradan meydana gelen kitle kafatası içi basıncının artmasına sebep olarak beyin üzerine baskı yapmaya başlar ve birtakım olumsuz belirtiler gösterir.

Tümör hücrelerinin beyine baskı yapması sonucunda beyin normal fonksiyonlarını yerine getiremez hale gelir. Bunun sonucunda da aşağıda bilenen beyin tümörü belirtileri ortaya çıkar:

1- Baş ağrısı,

2- Epilepsi benzeri bayılmalar,

3- Vücudun bazı bölgelerinde kısmi felçler,

4- Şiddetli kusmalar,

5- Bazı fiziksel yeteneklerimizin kaybı,

6- Kişilik bozuklukları,

Beyin tümörleri genellikle birincil ya da ikincil olarak sınıflandırılırlar ve bunlar (genellikle) vücudun herhangi bir yerinde başlayıp beyne metastaz yapanlar ve beyinde oluşanlardır. 9 yaş altı ve 55 yaş üstü daha sıklıkla görülen beyin kanserlerine, beyaz ırkta ve erkeklerde daha çok rastlanır.

Baş ağrısı,
Kusma,
Sara tarzında bayılma nöbetleri,
İlerlemiş dönemlerde (Beyinde yerleştiği yere göre) vücudun bazı bölgelerinde felç belirtileri,
Kişilik bozuklukları, bazı yeteneklerde (hesap yapma yazı yazma gibi) bozulma,
veya aşağıdaki belirtiler bilinen en yaygın beyin tümör belirtielridir;

1- Normalden bağımsız olan ani bir şekilde artan şiddetli ve yaygın ağrılar

2- Bayılma

3- Nöbet geçirme

4- Bulantı ve bulantıya kusmanın eşlik etmesi

5- Görme bozuklukları

6- Vücudn yarısında uyuşma ve güçsüzlk

7- Kişide denge bozukluğu

8- Kişilik değişikliği

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir