2013 Saç Aksesuarları Yapımı

2013 Saç Aksesuarları Saç Aksesuarı Yapımı

Saç aksesuarları hakkında daha önce örnekler vererek sizlere tanıtım yapmıştık ama bu yazımızda saç aksesuarları yapımı hakkında sizleri bilgilendireceğiz arkadaşlar.

Şimdi hemen yapılışı ile birlikte resimlerle saç aksesuarlarını gösterelim sizlere:

sac-aksesuarlari-5Malzemeler
Yapıştırıcı
15 cm kadar siyah ve beyaz tüy süs
Zincirler( 3 yada 4 mm olacak şekilde siyah ve gümüş renklerinde zincirler)
70 mm’lik metal toka
Kargaburun
Siyah şerit
Makas
Yapılışı
Kuş tüyünü metal toka uzunluğunda kesin. Tokaya yapıştırıcıyı uygulayın ve ardından tüyleri tutturun. Kargaburunu kullanarak zinciri 8 parçaya bölün. (kuş tüyü şeridi kadar uzunlukta kesin) Yapıştırıcıyı her 1 parçanın ucuna sürün.Tokanın her iki tarafındaki boşluğun dengeli olmasına dikkat edin. Şeritten toka uzunluğu kadar bir parça kesin ve yapıştırıcıyı tokayı kaplayacak biçimde, boylu boyunca yapıştırın. Burada amaç, zincir ve tüylerin tepelerinin görünmesini önlemek! Kuruması için 5 dakika kadar beklemeyi de unutmayın.

sac-aksesuarlari-4Uçuşan tüyler ve zincirli takı modası Paris Moda Haftası’nda Chanel’in sükse yapan ilkbahar aksesuarıydı.

sac-aksesuarlari-3Malzemeler
2 adet lastik toka
1 metre kadar parlak şerit
Lastik toka
Makas
Yapılışı
Her iki tarafa da eşit ölçüde pay bırakarak parlak şeridi lastik toka üzerine düğümleyin. At kuyruğu yapıp lastik tokayı takın. Saç örgünüzün bitimine kadar parlak şeridi de saçınızla birlikte örün. Ucunu lastik diğer tokayla bağlayın. Uzunluğu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

sac-aksesuarlari-2Kurdeleli bant
Modanın öncülerinden Hermes, sezonun göze çarpan renklerini doğal saç renkleriyle birleştirmiş. İlkbahar için Hermes rengarek fularları saçlarda sergiliyor. Biz, bu görünümü çok sevdik. Siz de mutlaka deneyin.

sac-aksesuarlari-1Malzemeler
1 adet şerit bant
Kuş tüyleri
Slikon tabancası
Plastik taç / saç bandı
Makas
Yapılışı
Önce siyah şeridin ucunu saç bandına yapıştırıcı sayesinde iliştirin. Daha sonra siyah şeridi saç bandını kaplayacak şekilde defalarca sarın. Bu sırada yapıştırıcıyı hazır tutmayı unutmayın. Kuş tüylerini düzgünce kestikten sonra yapıştırıcıyı kullanarak hafif dokunuşlarla saç bandının her iki ucuna dek yapıştırın. Tüyleri üst üste getirmeye özen göstermeniz önemli bir nokta. Tasarımınızı takmadan önce beş dakika kadar kurutmayı da unutmayın.

2013-sac-aksesuarlariKuştüylü saç bandı
Güzelliğiyle ışıldayan Maggie Gyllenhaal’ın siyah kuş tüylü bandı saç rengini daha da ortaya çıkarmış. Siyah elbiselerle her zaman kombinleyebileceğiniz bu saç bandını yapması da çok pratik.

sac-aksesuarlari-2013Malzemeler
2 adet 8 mm’lik zincir
1 kordon parıltılı taş
60 cm kadar şerit / bant
15 mm’lik içinden geçirmelik halka
Kargaburun
Yapılışı
• Kargaburnu kullanarak 2 adet zinciri ve taşlı zinciri aynı uzunlukta kesin ( her biri için 30′ar cm olacak şekilde )
• Halkaların üzerine gelecek şekilde taşların ve zincirin uclarına bir düğüm atın ve ucunu kargaburun ile kapatın.
• 3 adet zinciri ve taşlı kordonu birlikte örmeye başlayın. Bitimine ikinci halkayı yerleştirin ve ikinci bir düğüm atıp kapayın.
• Şeridi ikiye kesin. Sonra her halkanın üzerine birer düğüm atın. Bandı başınızın etrafında rahatça duracak şekilde gevşekçe uçlarından bağlayın.

Saç Aksesuarları Resimli Örnekleri:
1

2

İlgili Makaleler

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

sac-aksesuari

sac-aksesuarlari

sac-aksesuarlari-guzel

sac-aksesuarlari-yeni

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir