Şifalı Taşlar ve Özellikleri
Bu sayfada
Dünyada sayısı bilinmeyen, insanların sağlığı açısında faydalı, çeşit çeşit şifalı taşlar var. Biz burada en bilinen taşları özellikleri ile beraber faydaları hakkında bilgiler vererek resimli olarak aktarmaya çalışacağız.
Altın fiyatlarındaki artış, süsüne düşkün olan kadınları bu tür şifalı taşlara yönlendirdi. Kolye ucu, bileklik, kolye ve tespih olarak satılan bu yararlı maddeler, renkleriyle ilerleyen zamanlarda daha çok ilgi görecek gibi.
Kadınlar, imitasyon, cam, bijuteri ve plastik takıların yerine artık göz alıcı renklerle vitrinleri süsleyen ve sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bildirilen akuamarin, akik, amazonit, kehribar (para taşı), firuze, malakit ve turkuaz gibi taşları tercih ediyor.
Doğal Ortamda Bulunan Şifalı Taşlar ve Özellikleri
Kehribar (Para Taşı):
Ruhsal sağlığı korur, melankolik ruh halini önler, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir ve rahatlama hissi verir. Bademcik hastalığını iyileştirir. Psikolojik takıntılara karşı iyi gelir. Para ve bereket taşıdır.
Akik taşı:
Şarta bağlı olmayan sevgi verir. Ruhsal gelişim sağlar. Mahrem güç eksikliğini giderir. Metabolizmanın sağlıklı çalışmasını sağlar. İradeyi güçlendirir.
Akuamarin taşı:
Gereksiz düşüncelerden arınmak ve bir noktaya odaklanmak için yararlıdır. Hafızayı güçlendirir, berrak bellek oluşturur, mantıklı ve dengeli düşünme sağlar. Astım ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.
Amazonit taşı:
Genel sağlık için yararlıdır. Bedeni güçlendirir. Metabolik faaliyetleri düzenler. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar.
Firuze taşı:
Bedeni fiziki ve psikolojik olarak güçlendirip, genç kalmayı ve zinde olmayı sağlar. Cinsel sorunlar için tedavi edici pozitif enerji yayar. Taşıyana cazibe verirken, cazibenin nazara dönüşmesini engeller. Turkuaz taşı da denilen bu taş, boğazdaki kaşıntıyı ve öksürüğü azaltır. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesine katkı sağlayarak, yaşlanmayı geciktirir.
Malakit taşı:
Radyasyonun etkilerinden korur. Görünümü, ilk bakışı çektiğinden nazara karşı etkilidir.
Sedef taşı:
Baş dönmesi rahatsızlığını giderir. Hem fiziksel görme gücünü, hem de zihinsel görme gücünü artırır. Katarakt için yararlıdır.
Yıldız taşı:
Mutluluk, huzur, dinçlik verir.
Mercan taşı:
Çeşitli cilt hastalıkları ve sedef hastalığının tedavisinde yoğun olarak kullanılır. Nazara karşı etkilidir ve konsantrasyon eksikliğini giderir.
Yeşim taşı:
Kadınların baş belası adet sancılarını karşı etkilidir. Taşı ağzınızda bir süre tutarsanız dişiniz ağrıyorsa, diş ağrısı kesilir.
Azurit taşı:
Gözleri yorulanlara karşı ve gözlerinde ağrı şikayeti olanlara bu taş tavsiye edilmektedir.
Yakut taşı:
Vücudun bağışıklık sistemine ve kan dolaşımına olumlu etkisi vardır. Kendine olan özgüveni arttırır.
Zümrüt taşı:
Cesareti, kendine güveni, duygusal durumunuzu güçlendirir. Kalp, böbrek ve ciğer için faydalıdır.
Aytaşı:
Sırtınızda yada bacağınızda ağrı varsa bu taş tavsiye edilir. Sosyalleşme sorunu olanlara, içindekini dışa vurmada zorluk çekenlere faydalıdır.
Jasper taşı:
Size huzur, mutluluk ve bütünlüğü getirir. Güveninizi arttırır ve tüm akıl dışı korkularınızdan kurtulmanızı sağlar. Mide, karaciğer, mesane, dalak ve böbrekler ile ilgili bozuklukların tedavisinde çok etkilidir.
Zebercet taşı:
Zeytin taşı olarak da bilinen bu taş, zihinsel ve bedensel dengeyi sağlayarak pozitif düşüncenin oluşması üzerinde çok etkilidir. Öfkeyi dindirmesi, bedenin sağlıklı olmasını sağlayarak yaşlanmayı yavaşlatması, kullanan kişiye sevinç ve neşe vermesi, yaşam enerjisini yükseltmesi, sindirim sorunlarını ortadan kaldırması, depresyonu gidermesi ve kaygıyı azaltarak kişinin daha mutlu olmasını sağlaması gibi faydaları vardır.