Orman Haftası Ne Zaman 2024?

Orman haftası ne zaman 2024? Sayfamızda, tarihlerinin hep aynı olup sadece günlerinin değiştiği orman haftasının 2024 yılında hangi güne denk geldiğini yazacağız.

Orman Haftası Ne Zaman Kutlanır?

Bir ülkenin gelişimi ve ilerlemesi için çok önemli olan ormanlar, aynı zamanda sağlığımızı da korumaktadır. Bundan başka bir çok faydası olan orman için her sene aynı tarihlerde kutlama yapılır. Aslında her sene aynı günlerde kutlanan orman haftası 2024 yılında da yine bu zamanda kutlanacaktır. Değişen sadece günleri olacaktır.

Her sene 21 ve 26 Mart tarihleri arasında kutlanan orman haftası bu yılda aynı günler içerisinde kutlanacaktır arkadaşlar. Orman haftası 2024 yılında 21 Mart Perşembe başlayıp 26 Mart Salı bitecektir.

Orman; hayvanların barındı­ğı, çeşitli bitkilerin bulunduğu sık ağaç topluluklarıdır. Ormanda büyük ağaçlar, ağaççıklar, mantar­lar, otlar, yüzlerce, binlerce bitki bir arada bulunur. Çam, sedir, köknar, ladin, ardıç, meşe, dişbudak, kayın, gürgen belli başlı orman ağaçlarıdır. Ağaçlar ya kendiliğinden yetişir, ya da insanların ormana diktiği fidan­lardan oluşur. Ormanın küçüğüne, ağaçların seyrek olduğu yerlere koru denir.

Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. insanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkır­lar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı.

İnsanlar her zaman ağaca ve ağaçtan yapılan çeşitli araç ve gereçlere gereksinme duymuşlardır. Ormanlar, ağaçlar, toprağın nemli kalmasını sağlar. Toprak kaymasını (erozyonu) önler, selleri durdurur. Ormanlar yöre­nin iklimini etkiler, yağmur yağmasını sağlar. Çok sıcakları, şiddetli soğuk­ları önler. Ormanlar aynı zamanda av hayvanlarının barınağıdır.

Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında, boya sanayiinde, ilaç yapımında kullanılır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir