Autocad Nedir? Ne İşe Yarar?

Autocad nerelerde kullanılır? Proje çizimlerinin vazgeçilmez programı olan autocad ne demek? Autocad ile ilgili merak ettikleriniz bu haberimizde.

Bu sayfada

Autocad Nedir?

Autocad Nedir?

AutoCAD, genelde çizim yapmak amacıyla tasarımcıların, mimarların ve mühendislerin kullandığı dünyanın en çok kullanılan programlarından birisidir.

Vektör tabanlı olan autoCAD, 2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimlerin rahatlıkla yapılmasını sağlayan bir araçtır. Çeşitli firmalarla çalışmakta olup bunların başında, Microsoft Windows, Mac OS X, iOS, Android işletim sistemleri gelmektedir.

Autocad Ne İşe Yarar?

AutoCAD, 1982 yılının aralık ayında Amerika Birleşik Devletlerinde geliştirilmiş bir yazılımdır. Bilgisayar destekli tasarım yapılmasını sağlayan AutoCAD, işine yarayan her iş kolunda çizim yapılmasını sağlayan en önde gelen programlardan birisidir.

AutoCAD programı, kullanıcılarına esnek ve özelleştirilebilen tasarım imkanları sunmakla beraber analiz ve simülasyonlar yapılmasına da olanak sağlar. Şu anda dünyada en fazla mühendisler tarafından kullanılan bu program, teknikerlerin, mimarların, mobilyacıların, elektrik ve elektronik işiyle uğraşanların baş yardımcısıdır.

Autocad Nerelerde Kullanılır?

Autocad programı, 2 boyutlu çizimlerde oldukça gelişmiştir. Mühendislerin, bina, okul, hastane, iş hanı gibi inşaat projelerinin çiziminde, elektrik ve elektronik işiyle uğraşanların entegre devre ve devre kartları tasarlamasında kullandıkları programdır. Ayrıca makine teknik ressamlarının imalat resimleri oluşturmasında, proses planlama mühendislerinin çeşitli diyagramlar, akış şemaları oluşturmasında, alan hesaplamaları yapabildikleri layoutlar oluşturmasında kullanılan programdır.

Autocad Hangi Mesleklerde Kullanılır?

AutoCAD kullanım alanları bakımından iş sektörünün hemen her kolunda kullanılmaktadır. AutoCAD, mimarlar, inşaat mühendisleri ve inşaatçılar, elektrik mühendisleri vb. iş kollarında yüksek verim açısından kullanılır.

1. Mimarlık

2. Mühendislik

3. Elektrik ve Elektronik

4. Endüstriyel Kuruluşlar

5. Grafik Tasarım

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir