Yaşlılık belirtileri nedir ve yaşlılık nasıl oluşur

Yaşlılık belirtileri nedir ve yaşlılık nasıl oluşur – İnsanların yaşlanmasını önlemek neredeyse imkansız ama geciktirmek ve yavaşlatmak mümkünmü acaba. Herhalde yaşlanmayı önleyici bir tedavi bulunsa idi erkekler kadar kadınlarda bu duruma daha çok sevinirlerdi.

30 yaşlarda ilk sinyal…

Doç Dr Ahmet Sönmez “Aynaya baktığımızda ilk farkedilen yaşlanma belirtileri alındaki ve göz çevresindeki kırışıklıklardır. Genelde otuzlu yaşlarda ortaya çıkan bu kırışıklıkları kırklı yaşlara gelindiğinde göz kapaklarındaki sarkmalar ve torbalanmalar takip eder. Yüzün üst üçte birlik kısmı, yani alın, göz çevresi, üst ve alt göz kapaklarından oluşan bölüm plastik cerrahlara başvuran hastaların en önemli şikâyet nedenlerindendir.” dedi. Doç Dr Ahmet Sönmez kırışıklıklarla mücadelenin kişisel tercihlere göre değiştiğinin altını çizerken, “Kişi bu kırışıklardan rahatsız oluyorsa müdahaleden sonra ortaya çıkan genç görüntüden de hoşlanacaktır” şeklinde konuştu.

Hastanın ihtiyacına göre farklı yöntemler…

Bu bölgeye yönelik estetik müdahalelerin de oldukça geniş bir yelpazede yer aldığını söyleyen Doç Dr Ahmet Sönmez “Alın germe, kaş asma, üst ve alt göz kapağı estetiği, orta yüz germe ameliyatları, botoks ve dolgu maddesi enjeksiyonları genelde kullandığımız yöntemlerdendir. Tüm bu yöntemler hastanın mevcut ihtiyacına göre tek başına veya kombine olarak kullanabiliriz” dedi.

Endoskopiyle kaşlar yukarı…

Eskiden uzun ve zahmetli olan alın germe ve kaş asmak operasyonları yerine çoğunlukla endoskopik yöntemleri kullandıklarını ifade eden Doç Dr Sönmez, “Endoskopik yöntemlerle alın kırışıklarını gidermek düşük kaşları yukarı kaldırmak için uzun kesilere ihtiyaç kalmadı. Bu hastaların yüzünde daha az iz kalması anlamına geliyor. Özellikle bayanların kaşlarına daha çekici bir şekil vermek için talep ettiği kaş asma işlemi de yine endoskopik yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Üst göz kapağındaki sarkıklıklar ve torbalanmalar ise lokal anestezi ile giderilebiliyor.”

Yorgun ifadeye elveda…

Özellikle şehrin dinamik insanlarının asık yüzlü görüntüden şikâyetçi olduğunu söyleyen Doç Dr Ahmet Sönmez, “Kaş asma ile üst göz kapağı estetiği birlikte uygulandığında hastanın yorgun ifadesini dinamikleştirmek mümkün hale geliyor. Alt göz kapağındaki torbalanmalar ve gevşeklik için son yıllarda önemli konsept değişimi oldu. Eskiden sadece göz kapağını içeren ve yağ çıkarılmasına dayalı teknikler artık giderek daha az kullanılıyor. Bunun yerine hastanın mevcut yağ dokusunun korunduğu ancak yeniden şekillendirildiği ve göz kapağıyla birlikte yanakların da gerdirildiği orta yüz germe ameliyatı daha fazla kabul görüyor. Bu sayede alt göz kapağında daha az komplikasyonla daha kalıcı sonuçlar elde etmek mümkün.” şeklinde konuştu.

Kaş arası ve kaz ayağına botoks…

Öte yandan alın, kaşların arası ve göz çevresi için hala en tercih edilen yöntem botoks. Bu bölgeler aynı zamanda en sık botoks uygulaması yapılan bölgelerdir diyen Doç Dr Ahmet Sönmez “ Özellikle kaz ayağı denen, göz kenarlarındaki kırışıklıklar için botoks bilinen en etkin tedavi yöntemidir. Yine botoksla kaşları da bir miktar yukarı kaldırmak mümkündür. Bu sayede ameliyatsız ve hızlı çözümler mümkün olurken sağlanan etki geçicidir ve belli aralıklarla tekrar edilmesi gereklidir.” dedi

Habertürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir