Yağmur Suyunun Faydaları

Yağmur Suyunun Faydaları Yağmur Suyu Faydaları

Yağmur suyu faydası oldukça çokdur ve özellikle yaz yağmurlarında ıslanmanın çok önemli olduğunu geçen gün televizyonda izlemiştim ama bu yazımızda genel bilgiler vereceğiz arkadaşlar.

Yağmur suyunun saça cilde ve yağmur suyu içmenin faydaları hakkında bilgiler için buyurun arkadaşlar.

Yağmur suyunda azot olmamasına karşın şimşek çaktığında azot ve oksijen birleşerek bitkiler için doğrudan alınabilir azotu oluşturur. Azot bitkilerin yeşil aksam gelişimi için önemli bir elementtir.
Saksı bitkileri yağmur suyuyla sulandığında yıl boyu saksı toprağında biriken tuzları yıkayarak sağlıklı kök gelişimi için uygun ortam oluşmasına yardımcı olur.

İlk baharda yağan yağmurlar sayesinde çiçek tozları ve polenler atmosferde dolaşmakta ve bitkiler arası çeşitliliği ve döllenmeyi olumlu etkilemektedir.

Yağmur suyu içilebilir. İçerdiği minerallar bakımından yararlıdır. Saçlara, ellere ve vücuda sürülebilir. Cildi yumuşacık yapar. Yağmur suyu cildiniz için eşssiz bir devadır. Yüzünüzü yağmur suyuyla yıkadıktan Sonra kendi kendine kurumaya bırakmayın. Yumuşak bir havluyla kurulayın.

Gökten gelen bu suyun yararlarından en yüksek derecede yarar­lanmaya bakın. Yüzünüzü bol bol ona doğru kaldırın. Bunu romantizmden değil, yararlarını karşılayabilmek için yapacaksınız. www.nazlim.net Tabii ki maksat nezle olmak da değildir. İyi bir yağmurluk, eğer soğuksa yün çoraplarla kalın botlar giyin ve saçlarınızı iyice koruyun. Yazın, kırda ve deniz kenarında fırtınalı yağmurlarda kalırsanız saçlarınızı açık bırakın, yağmur saçlara çok yararlıdır.

Yağmurun Cilt Üzerindeki Etkisi

– Yağmur burnunuzu, yanaklarınızı, bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder.

– Dahası, aktif ilkeler bakımından zengindir. Kimi durumlarda olduğu gibi, yalnızca imbikten çıkma bir çeşit arı su değil, kimyasal olarak saf bir sudur da. Gerçekte bir fırtına patlak verdiği zaman, havanın üst tabakalarında oksijen ve azot arasında kimyasal bir birleşme gerektiren bir elektrik boşaltımı meydana gelir. Bu üç maddenin birleşimi amonyaklı ve www.nazlim.net güherçileli gazlar oluşturur. Saf su damlası düştüğü zaman, kendisi de elektrikle yoğunlaşmıştır. Daha sonra amonyaklı ve potasyum nitratlı maddeleri eriterek bu gaz tabakalarını geçer; bir bölümü, 1 litre suda 2 mg. amonyaklı azot ve 2/3 mg. potasyum nitratlı azot gerektirir. Belki de bu yüzdenin çok yüksek olmadığını düşünüyorsunuzdur. Ama derinizin özenle bakımını yapmanız için fazlasıyla yeterlidir.

– Yağmur suyundan en fazla yararı sağlamak için yağmur dinip eve döndüğünüzde yüzünüzü hemen temizleyin.
– Atmosferdeki elektrik akımının havada bir iyonlaşma meydana getirdiğini unutmayın. Bu fırtına süresince de, ondan sonra da deri üzerine etki eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir