Sabahları Gözlerim Şişiyor Neden

Sabahları Gözlerim Şişiyor Neden

Sabahları uyanınca gözlerim şişiyor neden acaba diye düşünüyorsanız ufak bir inceleme ve araştırma ile bu sorununun cevabını bulabilirsiniz.

Mesela bende merak edip araştırmıştım ve enteresan sonuçlara ulaştım arkadaşlar. Ne diyorlar uzmanlar bu konuda bakalım. Bir haber sitesindeki ayrıntı korkutabilir sizi ama diğer genel haberleri de yazacağız bu yazımızda.

Peki gözlerinizin şişmemesi için neler yapabilirsiniz buyurun :

Geç saatte yatıp uykusuz kalmanın bedelini ertesi gün gözlerimizdeki şişlik ve gözaltlarımızdaki morluklarla ödüyoruz. Bu tip problemlerin genetik olduğu biliniyor fakat uykusuzluk, yorgunluk, alerji ve stresinde etkisi çok büyük.

Şiş gözlerin çözüm yolu olarak gözlere salatalık gibi soğuk maddenin uygulanması kan akışını düşürüp şişliğin inmesine yardımcı oluyor. Fakat uzun süreli çözümler bekleyenler için;

– Uzun süre uykusuz kalmadan önce sodyum oranı düşük bir sebze yemeği tercih edin

– Yattığınızda yüksek bir yastık tercih ederek başınızı yüksekte tutun

– Yüzünüzü yıkarken soğuk suyu tercih edin

– Kısa bir yürüyüş bile olsa egzersiz yapın!

Gözaltlarında meydana gelen morarmalar ise demir eksikliğinin bir göstergesi olarak biliniyor. Demir eksikliğini gidermenin yolu ise ıspanak, yulaf ezmesi, mercimek tüketmek.

Yeşil ve siyah çayların iltihap sökücü özelliği nedeniyle morluk gidermenin yollarından biri çay kompresi yapmak.

Düzenli uykunun en iyi çözüm yolu olduğu bilinirken serum tedavisi ve gözaltı kapatıcısı da görünümünü iyileştirebilir.

BU KONU ILE ILGILI DIGER AYRINTILAR

Beslenme: Alkollü içeceklerden ve tuzlu gıdalardan uzak durun.

Uyku: En az 7 saat deliksiz uyuyun.

Bakım: Yatmadan önce göz çevrenize nemlendirici krem sürmeyin. Bunun yerine jel kullanın. Jelli kremler, göz çevresini rahatlatır ve sıkılaştırır.

Yine de şişerse…

Aldığınız tüm önlemlere rağmen sabah şiş gözlerle uyandıysanız, sakın üzülmeyin Kısa zamanda eski hâlinize dönmeniz mümkün:

– Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10 -20 dakika arası bekletin. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.

– Ne yaparsanız yapın şiş gözlerden kurtulamıyorsanız, yürüyüş, koşu, aerobik ve bisiklet gibi kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. www.nazlim.net Bu hareketler, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar ve sadece göz altlarınız değil, tüm vücudunuzdaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.

– Şişliklerin inmesini beklemek için fazla zamanınız yoksa, bir buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp, dayanabileceğiniz kadar beklemektir.

– Gözaltı torbalarının şiş görünmesinin birçok nedeni olabilir. Nedenleri doğru belirlenip uygun tedavi edildiği takdirde sorun çözülür. Gözü besleyen kanalların yavaş akması sonucu gözlerde şişlik oluşabilir. Sürülecek bir solüsyon ile ilgili kanalların daha iyi akışı sağlanabilir.

– Derin nefes alma, masaj ve egzersiz de size yardımcı olur. 10 kez derin nefes alın, 10 kez gözlerinizi altından ve üstünden kukla oynatır gibi çekin. 10 dakika içinde en iyi kremden daha etkili olduğunu göreceksiniz.
Eğer düz bir zeminde veya yüz aşağı yatarak uyuduysanız, sıvı gözlerinizde birikmiş olabilir. Şekerleme yaparken başınızın dik olmasına dikkat edin.

– Her yemekte tuzluk kullanıyor musunuz? O halde bu da gözlerinizin şişmesine neden olabilir. Tuzu ve diğer sodyum içeren yiyecekleri azaltın.

– Gözlerdeki şişlik kızarmış gözlerle ilişkilendirilebilir. Her iki sorunda yanmayı önleyici salatalık veya papatya gibi malzemelerle giderilebilir. Göz kapaklarınızın üzerine papatya çayı veya kahve poşeti de koyabilirsiniz. 4 dakikada şiş gözler ve kızarıklık sorununuz giderilecektir.

– Şiş gözler yaşınızla da ilişkili olabilir, bu nedenle profesyonel tedavi uygulanması gerekebilir. Şişlik yağla ilgiliyse cerrahi müdahale gerekebilir. Bu tip şikayetleriniz varsa doktorunuzla konuşmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir