Böceklerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Böceklerden kurtulmanın yolları haberimizde, evdeki böceklerden kurtulmak için ne yapmalı anlatılmıştır. İşte evdeki böceklere kesin çözüm.

Evdeki böceklere çözüm: Böceklerden kurtulmanın doğal yolları haberimizde, evdeki böceklerden kurtulmak için ne yapmalı anlatılmıştır.

Böcekler, siz farkında olmasanız bile evinizde vardır ve bunu engellemek çok zordur. Benim evimde asla böcek olmaz diyecek kadar kendinden emin olanların bile evlerinde böcekler bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre bir evde günlük olarak 100’den fazla böcek türü bulunur. Normal standartlardaki bir ev içerisinde karıncalar, örümcekler, sinekler ve hamamböcekleri dahil olmak üzere 100 farklı böcek türü bulunur.

Bütün bu anlattıklarımıza bakarak endişe edecek bir durum olmadığı gibi bunlardan kurtulmak da çok kolaydır. Ayrıca bu böcek türlü zararlı olmadığı gibi, size yada eşyalarınıza zarar vermezler. Fakat kimse evinde böcek istemez ve evdeki böceklere karşı ne yapmalıyız sorusuna cevap ararlar. İşte bu yazımız içerisinde evde böcek olmaması için ne yapmalı ve kesin çözüm yöntemleri yazılmıştır.

Evdeki Böceklere Kesin Çözüm

Evdeki Böceklere Kesin Çözüm

1. Fesleğen

Evde olmasından en nefret edilen böcek türlerinden birisi de sineklerdir. Sinekler, özellikle yemek sırasında devamlı vızıldayarak ve havada uçarak sizi rahatsız ederler. Bu sebeplerle evde olmasını kimse istemez.

Fesleğen, sineklerin kokusundan nefret ettikleri bir bitki türüdür. Pencere kenarlarına yada mutfak masasına bir kaç fesleğen koymanız halinde sinekleri evinizden uzak tutacaktır. Bir başka yöntem de fesleğen yapraklarının küçük bir torbaya konulup sineklerin eve girdiği yerlere sürülmesidir. Evdeki sineklerden kurtulmak için bir diğer çözüm yolu ise fesleğen saksılarının evin çeşitli yerlerine konulmasıdır.

2. Narenciye

Ne kadar zararsız gibi görünseler de kimse evinde örümcek olmasını istemez. Ayrıca örümcek olan evlerin temizlenmediği gibi bir duyum insanların algılarında oluşabilir. Evdeki örümceklerden kurtulmak yada eve girmesini önlemek için narenciyeyi kullanabilirsiniz. Narenciye, örümceklerin en nefret ettikleri arasındadır. Bir sprey şişesini biraz su, limon yada limon suyuyla doldurarak karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı örümcek gördüğünüz yerlere yada olması muhtemel noktalara püskürtebilirsiniz.

3. Sirke ve bulaşık sabunu

Sirke, karıncaların gezinmek için bıraktıkları koku izlerinin yok eder. Karınca gördüğünüz yerleri yada karıncaların olması muhtemel yerleri sirke ile silebilirsiniz. Bu yöntemi gün içerisinde bir kaç defa tekrarladığınız takdirde sonuçlarına inanamayacaksınız. Ayrıca biraz su ve bulaşık sabunu kullanarak sprey şişesini doldurup çalkaladıktan sonra karıncaların olduğu alanlara püskürtebilirsiniz.

4. Tuz

Tuz, pirelerin baş düşmanı olarak bilinir. Yerleri tuzlamak ve tuzladıktan sonra vakumlamak pirelerin yumurtalarının ölmesine yol açar. Bu işlemi 9 gün boyunca tekrarlayıp ve tuzu 3 günde bir vakumlarsınız sorununuzun çözüldüğünü görürsünüz. Vakumu her seferinde boşaltmayı unutmayın.

5. Neem yağı

Neem yağı, bir çok böceği öldürdüğü gibi evdeki hamam böceği nasıl yok edilir sorunuza da cevap niteliğinde olan bir yağdır. Bir çok böceğin korkulu rüyası olan neem yağı, su ile karıştırılarak böceklerin olduğu yere püskürtürseniz onlara kesin çözüm bulmuş olursunuz. Evdeki hamam böceklerin kurtulmak için bu karışımı onların bulunduğu alanlara püskürtmeniz ölmelerine yol açar.

Böceklerden Kurtulmanın Yolları

Evdeki Böceklerden Kurtulmanın Yolları

Evdeki böcekler genelde kalorifer içlerinde yada mutfaktaki çeşitli yerlerde kendilerine yer bulurlar. İnsanlar gibi böceklerin de hayatta kalmak için yemek, su ve sığınacak bir yere ihtiyaçları vardır. Böceklerin evinize giriş noktalarını engellerseniz, böceklerden korunabilirsiniz. Burada kimyasal bir madde kullanmadan böceklerden kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz.

1. Doğal yırtıcıları cesaretlendirin

Bahçenizde kırlangıçlar ya da ötleğen kuşları için bir kuş evi yapabilirsiniz. Her gün sularını yenilerseniz bu kuşlar da bahçedeki böcekleri, sinekleri yutarak size yardımcı olacaklardır.

Hatta cesaret edebiliyorsanız bahçenize bir yarasa evi bile kurabilirsiniz. Yarasalar sinek, örümcek, yabanarısı, sivrisinek ve hatta akrepleri bile yiyecektir.

Ancak yarasalar gündüz uyuyup hava kararınca avlanmaya başladıkları için akşam olunca yarasanın evinize girme ihtimaline karşı kapınızı ve pencerelerinizi kapalı tutmayı unutmayın.

2. Evinizin döşemesini temiz tutun

Çünkü yer döşemesi evinizin yere en yakın bölümüdür. Buradan böcekler rahatça girebilir. Eğer yer döşemenizi nemden uzak, temiz ve korunaklı tutarsanız, termit, karınca, pire ve örümcek gibi böceklerin çoğalmasını ve eve girişini zorlaştırırsınız.

Döşemenizin aralarında, duvar diplerinde herhangi bir boşluk olup olmadığını kontrol edin. Eğer buralarda aralık varsa bunları köpük ya da ziftle doldurun.

3. Çöpünüzü uygun şekilde depolayın

Eğer evinizde çöp sepetiniz varsa, böcekler bunu kolayca bulur. Evdeki çöp kovaları hamamböcekleri ve diğer böcekler için bir açık büfe gibidir.

Böceklerin çöpünüzün içinde ziyafet vermesini önlemek için uygun bir şekilde depolama ve çöp atma önemlidir. Çöpünüzü teneke çöp kovası içinde mutfakta tutun ve her gece çöpleri boşaltın. Çöp tenekesini de düzenli olarak temizleyin ve dezenfekte edin.

4. Böcekleri akşam yemeğinize davet etmeyin

Dağınık bir ev böceklerin çoğalması için oldukça idealdir. Siz onları fark edene kadar gazete yığınları içinde ya da ağzına kadar dolu bir dolapta çoğalabilirler. Bu nedenle evinizi düzenli tutun.

Böceklerin de hayatta kalmak için gıdaya ihtiyaçları var. Yiyeceklerinizi kapalı ve hava geçirmez kutular içinde saklayın, artan yemeklerinizi buzdolabına kaldırın.

Mutfak dışında evinizin başka bölümlerinde çok gerekli olmadıkça yemek tüketmeyin. Bulaşıklarınızı yemekten sonra hemen yıkayın ya da bulaşık makinesine yerleştirin.

Evcil hayvanınız varsa, onların yiyeceklerini de işi bittikten sonra hemen temizleyip kaldırın. Böceklerin ulaşamayacağı şekilde sarıp, poşetleyip bir dolaba yerleştirin.

5. Büyük açıklıkları örtün

Çatınızdaki, kapı ve perelerinizdeki bir delik tüm böceklerin evinize girebileceği anlamına gelir. Dış cephenizdeki büyük deliklerden bazılarını kapatmak çok zor olabilir.

Bu büyük açıklıkları doldurmak için böcekleri geçirmeyecek kumaşlardan yapılan koruyucular kullanabilirsiniz.

6. Boruların girişlerini tıkayın

Evinize yeni bir kablo, internet servisi ya da telefon tesisatı kurduysanız, dış cepheden açılan deliklerden birçok böcek evinize sızabilir.

Sık sık evin dış noktalarında telefon ya da kablo hattını takip edin ve olası bir delik olup olmadığını inceleyin. Dış kapının tokmaklarını ve evinizdeki elektrik çıkışlarını da kontrol etmeyin unutmayın.

7. Çatlakları tamir edin

Çatlakları doldurmanız, birçok böceğin sizden uzak duracağı anlamına gelir. Eğer bir çatlağın içine kurşun kalem sığıyorsa, binlerce küçük böceğin buradan geçebileceği gibi yavru bir fare de bu delikten sığabilir.

Bu nedenle evinizin dış cephesini alıcı gözlerce, dikkatli bir şekilde gözden geçirin. Dış kaplamanızın hasar görmüş ya da düşmüş bölümleri olup olmadığını, varsa zemindeki çatlakları hemen tamir edin.

8. Avlunuzun bakımını yapın

Özellikle sivrisinekler ve pireler söz konusu olunca avlunuzun böcek istilası üzerinde büyük bir etkisi var. Sivrisinekler çoğalmak için suya ihtiyacı var.

Avlunuzda biriken suları engellerseniz sivrisinek nüfusunu da azaltırsınız. Bu şekilde ayrıca evinize girmeye çalışan başka böceklerin sayısını da azaltırsınız. Ayrıca su yolu ve kanalizasyon gibi drenaj kanallarının bakımını düzenli olarak yaptırmak da önemlidir.

Su yollarını yapraklardan, çim parçalarından ve döküntülerden temizleyin. Eğer havuzunuz varsa, kullanmadığınız zaman bile suyu klorlanmış ve filtre edilmiş olarak tutun. Suyunu haftada iki kez değiştirin.

9. Kapı ve pencerelere sinek teli yerleştirin

Sinek tellerinizde herhangi bir delik olup olmadığından emin olun. Birçok insan kapı ve pencerelerin açık olmasından dolayı evinde oluşan esintiyi sever. Fakat bu sıcak yaz günlerinde sivrisineklerin, pirelerin ve diğer böceklerin evinize saldırmasını kolaylaştırır.

Bu nedenle sineksiz temiz hava istiyorsanız, çok küçük delikli sinek teli takın. Bunların kurulması çok kolaydır.

10. Kapınızı korumaya alın

Evinizi böcek istilasından korumak için kapınızın altına sağlam bir çelik ya da alüminyum eşik yaptırın. Hatta daha iyi koruma için bu eşikle birlikte kapı süpürgeliği de ekleyin.

Süpürgelik her yerde bulabileceğiniz ucuz bir araçtır ve eşik ile kapının altı arasındaki boşluğu kaplar. Böylece böceklere karşı daha etkili koruma sağlarsınız.

Kapınız açık kalırsa bu önlemlerin hiçbiri işe yaramayacaktır. Eğer unutkan çocuklarınız varsa işiniz zor. Ancak hidrolik bir cihaz takabilirsiniz kapınıza, böylece kapı açık kalırsa kendiliğinden kapanır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir