Sevinç Aktansel Kimdir Biyografisi Hayatı

Reklamlar

Sevinç Aktansel hayatı Sevinç Aktansel Biyografisi

Sevinç Aktansel(d.27 Kasım 1937 – İstanbul)Türk oyuncu.(Ö.25 Ağustos 2011 istanbul Sevinç Aktansel, 27 [[Kasım 1937’de İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi cografya ogretmeni ve Vefa Spor Kulubü kurucusu Saim Aktansel’in kizidir. Eğitimini Ankara Develet Konservatuarı Tiyatro Yüksek bölümünde’de tamamladı. Şu anda Bez Bebek dizisinde Makbule karakterini oynamıştır. Iki oglu vardir.Ykalandığı kas hastalığı nedeniyle 24 ağustos perşembe günü tedavi gördüğü bakım evinde hayatını kaybetti.

Rol aldığı tiyatro oyunları

King Kong’un Kızları

Filmografisi

2007 – Bez Bebek
2006 – Tutkunum Sana
2006 – Kadın Severse
2005 – Aşk Her Yaşta
2004 – Büyük Yalan
2004 – Gece Yürüyüşü
2003 – Şarkılar Seni Söyler
2003 – Büyümüş de Küçülmüş
2002 – Asmalı Konak
2003 – Hayat Bilgisi
2001 – Tatlı Hayat
2001 – Nasıl Evde Kaldım
2000 – Evdeki Hesap
2000 – Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
1999 – Küçük Besleme
1996 – Şehnaz Tango
1989 – Can Şenliği

Reklamlar

Leave a Reply

Your email address will not be published.