Robert Pattinson Kimdir Biyografisi Hayatı

Reklamlar

Robert Pattinson hayatı Robert Pattinson Kimdir Biyografisi

Tam İsmi: Robert Pattinson
Doğum Tarihi: 13 Mayıs 1986
Doğum Yeri: Londra İngiltere

Biyografi:

Robert Pattinson 13 Mayıs 1986 yılında Londra İngiltere’de doğdu. Spor konusunda yüksek tecrübesi olan bir spor adamı. Özellikle futbol ski ve snowboard yapmaktan hoşlanıyor. Ayrıca müzikten de çok hoşlanıyor ve gitarla klavye çalan yetenekli bir müzisyen.

Ateş Kadehi oyuncu kadrosuna Üçbüyücü Turnuvası’nda Hogwarts’ı temsil edecek olan Cedric Diggory rolüyle katılıyor. Turnuvada kendisine son dakikada gizemli bir şekilde katılan isim elbette Harry Potter.

Reklamlar

19 yaşındaki Pattinson profesyonel kariyerine kısa süre önce Uli Edel’in yönettiği Sam West ve Benno Furmann’ın başrolde yer aldığı “Sword of Xanten”le başladı.

Robert bunun öncesinde Barnes Tiyatro Grubu’nun bir üyesiydi ve Thornton Wilder’ın yönettiği “Our Town”da George Gibbs karakteriyle başrol oynamıştı. Robert ayrıca Cole Porter’ın yönettiği “Anything Goes”da Lord Evelyn Oakleigh” ve “Tess of the D’Urbevilles”de de Alec rollerini üstlendi. Genç oyuncu kısa süre önce ise OSO Sanat Merkezi’nde “Macbeth”te Malcom’ı oynadı.

Filmografi:

– Twilight (2008/I)
– Little Ashes (2008)
– How to Be (2008)
– The Summer House (2008)
– Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
– The Bad Mother’s Handbook (2007) (TV)
– The Haunted Airman (2006) (TV)
– Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)
– Ring of the Nibelungs (2004) (TV)
– Vanity Fair (2004)

Reklamlar

Leave a Reply

Your email address will not be published.