Kalori Yakmanın 20 Yolu

Evde kalori yakmanın 20 yolunun anlatılacağı sayfamızda, hayatımızda ufak değişiklikler yaparak nasıl kalori yakarız onu öğreneceğiz.

Kalori yakmanın 20 yolu sayfamızda, hayatınızda ufak değişiklikler yaparak yapacağınız yöntemlerden bahsedeceğiz.

Kalori yakmak sadece koşmak ile yapılan bir işlem değildir. Bunun yanında günlük yaşam rutinimizde de küçük değişikler yapmalıyız. Peki evde kalori yakmak için ne yapmalıyız? İşte hem sağlık açısından hem de kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacak evde yapacağınız o 20 yol.

  1. Asansör yerine merdiven kullanmak: Oturduğunuz ev giriş katında değil de daha üst katlarda ise mutlaka merdivenle çıkmaya çalışmalısınız. Merdiven çıkmak kalori yakmanın en kolay yollarından biridir.
  2. Yeşil çay içmek: Yapılan bütün araştırmalar göstermiştir ki günde 3 bardak yeşil çay içmek vücudun kalori yakmasında çok etkilidir.
  3. İstikrarlı olmak: İnsanların bir çoğu büyük bir hevesle başladıkları diyet yada kalori yakma olayını bir kaç gün sonra bırakırlar. Mutlaka sabretmeli ve en az bir ay kadar bu rutininizi devam ettirmelisiniz.
  4. Yemek aralarında atıştırmak: Yemekten kalktıktan sonra diğer yemek saati gelene kadar vaktimizi atıştırarak geçiririz. Eğer bu alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız atıştıracağınız zamanlarda su içmeye özen göstermelisiniz.
  5. Buzdolabında fazla yiyecek bulundurmamak: Ağzına kadar dolu bir buzdolabı her açtığımızda bizde yeme isteği uyandırır. Bu yüzden buzdolabında fazla yiyecek bulundurmamak hem sağlığımızı hem de cebimizi korur.
  6. Uykuyu tam almak: İnsanlar uyku sayesinde alacakları enerjiyi tam uyuyamadıkları için yiyerek almaya çalışırlar. Uykuyu tam almak bizleri bu durumdan korur.
  7. Zararlı içecek ve yiyeceklerden kaçınmak: Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durmak kalori yakmanın en temel prensiplerinden bir tanesidir.
  8. Kahvaltı yapmak: İnsanların bir çoğu sabah kahvaltısını es geçip öğle yemeğinde tıka basa karınlarını doyururlar. Bu durum onların kilo almasına ve vücudun yağlanmasına sebep olur. Bu yüzden kahvaltı yaparak öğle yemeğinde ki açlığınızı en aza indirmelisiniz.
  9. Ayakta yemek: Yiyeceklerin hatta içeceklerin ayakta tüketilmesi bir çok hastalığın ve sağlıksız bir hayatın sebebidir. Ne olursa olsun hiç bir şeyi ayakta yememeye dikkat etmelisiniz.
  10. Karanlıkta bulunmamak: Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın bunu.
  11. Müzik dinlemek: Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.
  12. Yemek yerken yemeğe konsantre olmak: Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin.
  13. Dışarı çıkıp yürüyüş yapmak: Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor.
  14. Sağlıklı beslenmek: Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin.
  15. Diyet yaparken aşırıya kaçmak: Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin.
  16. Ev yada bahçe işi yapmak: Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar. Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.
  17. İp atlamak: Alt komşularınızı rahatsız etse de onlardan izin alarak ev içinde en az 10 dakika ip atlamaya çalışın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir.
  18. Tıka basa değil de sık ama az yemek: İnsanlar öğünlerinde tıka basa yiyerek sağlıksız bir şekilde beslenirler. Bunun yerine yiyeceğiniz aynı miktarı uzun zamana yayarak beslenebilirsiniz.
  19. Tatlı krizini en aza indirmek: Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin.
  20. Strese girmek: Diyet yapıyorsunuz diye yada kalori yakamıyorsunuz diye kendinizi strese sokmayın. Unutmayın, her şey beyinde biter.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir