Regaip Kandilinde Ne Oldu?

Regaip Kandilinde Ne Oldu?

Her sene üç ayların ilk cuma gecesine denk gelen Regaip Kandili bu sene 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi kutlanacak. Peki bu geceyi bu kadar önemli yapan olay nedir? Neden bu kadar çok değer veriyoruz? İşte burada Regaip Kandilinde ne oldu, kısaca Regaip Kandili olayı nedir? Anlatmaya çalışacağız.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bizlere bu konuda neler anlatmışsa aynen sizlere güvendiğim bir kaynak vasıtası ile yazacağım.

İlgili makale: Regaip Kandili Mesajları.

Regaip Kandilinde ne olmuştur?

Recep, ulvî bir yolculuğun başlangıcı gibi, ilk perşembe gecesi Regaib Kandili’yle karşılar insanı. Veda etmek üzereyken bir de Miraç heyecanı yaşatır insana. Peygamber Efendimiz (sas), beş gecede duaların reddedilmeyip kabul edildiğini ve bunlardan birisinin de Recep ayının ilk gecesi olduğunu buyuruyor. Regaib Kandili’nde yapılan duaların Allah (cc) katından geri çevrilmeyeceğini müjdeliyor.

Sevgili Peygamber Efendimiz’in (sallallâhü aleyhi ve sellem) Allah’ın (cc) bazı çok özel fiilî tecellilerine mazhar olduğu, nurani lütfu ihsanlara, semavi mevhibelere eriştiği bir gecedir Regâib kandili. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb-i şerifin ilk Cuma gecesine tevafuk etmektedir. Yani Perşembeyi Cumaya bağlayan gece kandil gecesi olmaktadır. Recebin ilk Cuma gecesi, beş derece katmerli bir mübarekiyete sahiptir.

Her kandil gibi bir arınma, aklanma, paklanma, yunup yıkanma fırsatı. İbadet, dua ve istiğfar zamanı. Ahirete yatırım vakti. Müminler için bir fuar, bir panayır, bir çarşı; her türlü sevap ticaretinin yapıldığı bir pazar yeri. Bir kalemin ifadesiyle: “Ölmüş ve çatlamış olan bir toprak için su ne ise, ölmüş ve çatlak kalpler için de bu gecenin ehemmiyeti odur.”

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. KADİR gecesi hariç kuranda hiçbir şekilde bu geceler yoktur…

  2. Ne böyle bir gece vardır nede bu anlatılanlar doğrudur! Regaip kandili diye bilinen bu kutlama peygamber efendimizden 470 yıl sonra ortaya çıkarılmış bir bidattır!

  3. “Sevgili Peygamber Efendimiz’in (sallallâhü aleyhi ve sellem) Allah’ın bazı çok özel fiilî tecellilerine mazhar olduğu…”
    Bu ne demek açiklar misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir