Bebek gibi bir cilt için maske önerileri

Bebek gibi bir cilt için maske önerileri

Kim istemez ki cildinin yeni doğmuş bebekler gibi pürüzsüz ve yumuşak olmasını. Ayrıca parıl parıl parlayan süper şekilde etrafınızdakileri kıskandırmayı. Cevap basit herkes ister ve bu konuda sizlere yardımcı olacağız. Bebek gibi cilt için doğal maskeler sayfamızda cildinizin bebek gibi olması için yapmanız gerekenleri ve maske tariflerini anlatacağız.

bebek gibi bir cilt için maske önerileriYüz için nemlendirici maske:
Yumurta sarısı + süt Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak. Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.

Bal Maskesi: Bal maskesi için yalnızca bal ve ellerinize ihtiyacınız var. Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez yüz maskesi olarak kullanın. Yüzünüzün daha önce olmadığı kadar pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

Domates Maskesi: Domates içeriğinde bulundurduğu asitlerle cildinizi temizler ve sıkılaştırır. Domates suyunu yüzünüze sürüp gece boyu cildinizde bekletebilirsiniz.

Zerdeçal Maskesi: Antibakteriyel özelliği ile zerdeçal aknelerinizi temizlemede birebirdir. 1 yemek kaşığı zerdeçalın içine çok az su koyup macun kıvamına getirin ve yüzünüze maske gibi uygulayın.

Elma sirkesi: Bir şişenin dörtte birine sirke dörtte üçüne su ekleyin ve günlük tonik olarak uygulayın.

Karbonat: 1 çay kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ise peeling yaparak cildinizden arındırın ve ılık su ile durulayın. Siyah noktalarınızdan kurtulmak için birebir.

Limon Suyu: Yine çok sık olmamakla birlikte limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. Limonun içinde bulunan sitrik asit hem renk düzensizliklerini eşitleyecek hem de aknelerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin pH dengesini de düzenleyecektir.

Salatalık: Salatalığı yüzünüze nazikçe sürün ve yarım saat bekleyin. Cildinizi ferahlatır ve aknelerinizle savaşır.

Bunlardan başka birde yapılması ve uygulanması gereken yöntemler vardır ki bunları anlatmadan da geçemeyeceğiz:

1.Adım: Cildi Temizlemek
Hafif kremsi sıvı temizleyici ile yüzünüzü temizleyin. Lia ‘ El sabunları sadece cildi kurutmaz aynı zamanda da hijyenik değildir.’der.’El sabunları ile elinizdeki kirler yüzünüze bulaşır. Sıvı temizleyicinizi bir parça pamuğun üzerine koyun ve ardından cildinize uygulayın.'(Ellerinizin yeteri kadar temiz olmadığını söyler.)Yüzünüzü ılık suyla yıkadığınızdan emin olun çünkü sıcak su cildinizi kızdırabilir ve kılcal damarlarınızı tutuşturabilir.
2.Adım: Cildi Toniklemek
Eskiden tonik bulmak gerçekten zordu. Fakat artık marketlerde cildi dengelemek için hafif ve formülleştirilmiş çok sayıda tonik bulmak mümkündür. Schorr, tamamen duruladıktan sonra yüzünüze ve ensenize hafif bir tonik kullanmanızı tavsiye eder. Bu, temizleyiciden arta kalan kalıntıları temizler ve cildin PH dengesinin düzenler. Böylelikle cilt, yüzeyinde ve altında bulunan yağları saklamaz. Yağlı ve karışık ciltler için daha sert tonikleri kullanabilirsiniz. Yağlı ciltler için fındık gibi bileşenleri olan tonikleri araştırın. Yağlı ciltleri kuruttukları doğrudur.

3.Adım: Pul Pul Ölü Deriyi Dökmek
Yavaşça cildi pul pul dökmenin amacı, çirkin bir görüntüye sebep olan ölü deri oluşumunu temizlemektir. Ayrıca, cilt yüzeyinizin pürüzsüz görünmesini istiyorsanız, tedavi ürününüz daha hızlı bir şekilde emilmemelidir. Schorr, çok sert deri dökücüler kullanmamanızı söylüyor. Çok iyi olan aşındırıcıları araştırın. Yer fıstığı kabuğu veya kayısı çekirdeği içeren ovmalar cilde zarar verebilir çünkü kenarları yamuktur ve mikroskobik yırtıklara sebep olabilirler. Yüzünüze asla banyo lifi veya sert bezler kullanmayın. Yüzünüz yer değildir, bu yüzden asla yüzünüzü yer gibi ovalamayın. Pul pul deriyi dökme işlemi sağlıklı yeni bir cilde sahip olma işlemiyle sonuçlanacaktır.

4.Adım: Buhar Banyosu Yapmak
Derinlemesine temizlik rituelinin bir parçası olarak, haftada bir defa 5 il 10 dakika boyunca yüzünüze buhar banyosu yapın. Bir kaba avuç dolusu papatya koyun ve ateşe bırakın.Buhar sizi yakmayacak kadar soğuduğu zaman başınızın üzerine çadır gibi havluyu koyun ve yüzünüze buharı tutun.Fakat cezp edici olsa da, buhar banyosundan sora yüzünüzdeki lekeleri sıkmayın.

5.Adım: Cildinizi Canlandırmak
Yüz Bakımı maskeleri, cildi canlandırmak ve sıkılaştırmak için kullanılır. Yağlı ciltler için içerisinde çamur bulunan maskeler çok iyidir. Hidratlanmış koloit maskeler ve krem maskeler, kuru ve hassas cilt tipine sahip kişiler tarafından kullanılır. Karışık cilt tipine sahip bir kişiyseniz alnınızın, burnunuzun, çenenizin ve yanaklarınızın merkezi olan T bölgenizin üzerine çamur maskesi uygulayın. Evde gerçek bir spa tecrübesi için, gül suyunun içerisine iki parça pamuğu batırın ve maske kururken göz kapaklarınızın üzerine uygulayın. Schorr, maskeye karşı herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığından emin olmak için ‘yama testi’ yapmanızı tavsiye ediyor.

6.Adım: Nemlendirme
Düzenli olarak cildinizi nemlendirme, cildinizin genç ve sağlıklı görüntüsünü sürdürmesi için çok önemlidir. Günlük nemlendiricilerin kullanılmasının diğer önemli nedeni ise; nemlendiricinin, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumasıdır. Nemlendiriciler, en iyi sonucu almak için her sabah ve her akşam kullanılmalıdır (Hatta yağlı ciltlerin bile nemlendiriciyle bir bakıma ihtiyacı vardır. Cilt sıkıldığında yağ çıkarmayan ve gözenekleri tıkamayan bir nemlendirici seçtiğinizden emin olun.). Anti-aging veya anti-kırışıklık kremleri gibi cildi iyileştiren tedavileri uygulamak için en uygun zaman gecedir. Gün boyunca, en azından 15 spf içeren nemlendirici kullandığınızdan emin olun.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir